Med ambitionen om at skabe mere bæredygtige byggerier og bydele har FB Gruppen sammen med Fors og Holbæk Kommune skabt fundamentet for at forsyne de kommende boliger i Holbæk Have med fjernvarme og dermed reducere brugen af gas og fossile brændstoffer

De første lejekontrakter i Holbæk Have er underskrevet. Og de kommende beboere kan se frem til lavere varmeudgifter, end hvis boligerne blev opvarmet med gas. For FB Gruppen, der står bag opførelsen af Holbæk Have, har nemlig et mål om at bygge bæredygtige boliger, hvor forsyning med fjernvarme er en vigtig brik i den grønne omstilling for et mere CO2-neutralt byggeri.

Dermed bliver boligerne i Holbæk Have de første i Holbæk med fjernvarme –  men resten af byen kan følge efter i den nærmeste fremtid.

I forbindelse med realiseringen af Holbæk Have havde FB Gruppen nemlig planlagt at opføre et lokalt fjernvarmeværk, men tog kontakt til forsyningsselskabet Fors og Holbæk Kommune for at finde en model, der kunne løfte projektet endnu længere ud end kun til Holbæk Haves beboere.

  • Modellen, hvor vi som privat udvikler finansierer fjernvarmeanlægget og hele den første fase af hovedforsyningsanlægget, skaber et bæredygtigt fundament til at få udbredt fjernvarme i et større område end blot Holbæk Have, siger teknisk direktør i FB Gruppen A/S, Stig Nørnberg.

 

 

Relaterede nyheder